Circuit Training

Bij de circuit training wordt een full body schema doorlopen, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert.

Ook wordt er aan je conditie gewerkt, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust krijgt. Circuittraining heeft als doel om je kracht en je uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal als je wilt afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.
 
Voordelen van een circuittraining:

  • Bij een circuit wordt vaak het hele lichaam getraind. Dit is ideaal voor mensen die niet zo vaak kunnen sporten, maar toch het hele lichaam willen trainen.
  • De spiergroepen worden bij circuittraining individueel belast. Dit heeft als voordeel dat de spier sterker en groter wordt.
  • Circuittraining is voor veel mensen een toegankelijke manier van trainen, omdat circuittraining geen strikt instapniveau heeft.
  • Een circuittraining is een super work-out voor je algemene uithoudingsvermogen. Een circuit kan wel vijftien oefeningen bevatten en een set van vijftien herhalingen duurt al snel een minuut.
  • Het voordeel van een circuittraining is dat het in groepsverband is, waardoor je nieuwe mensen kan leren kennen en elkaar kan stimuleren om net dat beetje extra te geven.

Kortom, de circuittraining is een ideale manier van trainen voor mensen die willen afvallen, goed in shape willen zijn en het leuk vinden om in groepsverband te trainen.

 

Bron: https://www.fit.nl/trainingsmethoden/circuittraining